HET BESTE KATOEN

DUURZAAM, MOOI EN ULTRA ZACHT

HET BESTE KATOEN

100% TURKS, ONGEBLEEKT EN PREWASHED

KWALITEITSBELEID

Milieuvriendelijk

Bij alle activiteiten wordt het milieu gerespecteerd door strikte naleving van de gerelateerde wettelijke voorschriften.

WAT IS KATOEN?

En hoe wordt het gemaakt?

Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden tot draden gesponnen en gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken. Wikipedia vertelt je er alles over >

KATOENPRODUCTEN

In the mix!

Alle Lalay katoenproducten hebben dezelfde look & feel. Traditioneel geweven by human hand. Altijd eenheid met het mooiste katoen. In the mix! Dit zijn de katoenproducten made by Lalay ↓

 

LOUNGIES | HAMAMDOEKEN | STRAND-KUSSENTJES | BADJASSEN | PLAIDS | STONEWASHED HANDDOEK-ELASTIEKEN

HOOGWAARDIGE KWALITEIT

Geen massaproductie

Het textiel wordt van een hoogwaardige kwaliteit gekamde ongebleekte katoenen garens geweven op traditionele oude handloom machines. Hierdoor hebben de producten een langere levensduur.

HANDLOOM WEEFTECHNIEK

Traditioneel geweven

Het productieproces met mens en handloom machines vindt plaats in een klein Turks bergdorpje. Hierna wordt in een atelier het maatwerk verricht. Aan de mooie volle franjes kun je zien dat ze nog met de hand geknoopt zijn.

NATUURLIJK

100% natuurlijke materialen

De materialen die in de producten worden gebruikt, zijn op 100% natuurlijke wijze verkregen en met de hand vervaardigd.

MEER VOORDELEN

Dan alleen maar duurzaam

Andere voordelen van de hoogwaardige katoenkwaliteit in combinatie met de oude weeftechniek zijn de zachtheid, het hoge absorptievermogen en sneldrogend.

KLAAR VOOR GEBRUIK

Off to the beach

Goed om te weten is, dat het textiel prewashed is en de krimp grotendeels er al uit is. Wassen voor gebruik is niet nodig.