WAT IS EEN HAMAMDOEK?

DE HAM(AM)VRAAG

DE HAMAMDOEK

ALLES WAT JE WIL WETEN

Wat betekent hamam?

De naam ‘hammam’ komt van het Arabische woord ‘hamma’ en betekent ‘heetwaterbron’. Een hammam is een traditioneel badhuis.

Waar komt hamam vandaan?

Met name uit de Balkanlanden en uit Turkije en Spanje. Een bezoek aan de hamam was een belangrijk ritueel voor lichamelijke en geestelijke reinheid.

 

WAT IS DE ‘DRESSCODE IN EEN HAMAM?

1X RADEN

Inderdaad, een hamamdoek! Ook wel pestemal of fouta genoemd. De hamam badjas is ook zeker een aanrader. Looking good, feeling comfy!

WAT IS EEN HAMAMDOEK?

TURKSE HANDDOEK

Een traditioneel dun geweven Turkse handdoek van hydrofiel katoen. Typerend voor hamamdoeken zijn de handgeknoopte franjes aan beide uiteinden van de handdoek.

HOE WORDT EEN HAMAMDOEK OOK WEL GENOEMD?

PESTEMAL OF FOUTA


WAAROM HEB IK EEN HAMAMDOEK NODIG?

HIP, HOT & HANDIG!

Heel simpel! De populaire Lalay hamamdoeken van hiPPs zijn comfy, licht, luchtig, compact, hoog absorberend, ultra zacht, sneldrogend, makkelijk overal mee naartoe te nemen en ze zien er ook nog eens heel leuk en mooi uit. Vandaag de dag is er een ruim aanbod van hamamdoeken in vele designs die o.a. als strandhanddoek worden gebruikt.

VAN WELK MATERIAAL IS EEN HAMAMDOEK GEMAAKT?

KATOEN

De luxe hamamdoeken uit onze collectie zijn van een hoogwaardige kwaliteit 100% ongebleekt katoen en geweven volgens een oude traditie. Van tevoren zijn ze ook al gewassen. De stevige en natuurlijke vezel voelt dan ook heerlijk aan op de huid. En niet geheel onbelangrijk, de grootste krimp is er al uit.

HOE WEET IK WAT EEN GOEIE HAMAMDOEK IS?

GOEIE VRAAG!

Door het ruime aanbod in deze markt zie je soms door de hamamdoeken de hammam niet meer. De kwaliteit is niet altijd even goed.

GEEN MASSAPRODUCTIE

De hamamdoeken die in een massaproductie gemaakt worden hebben een minder lange levensduur dan de doeken die nog volgens een oude techniek met handloom-machines geweven worden.

HANDLOOM GEWEVEN

De snelheid van handloom-machines is vele malen lager dan de massaproductiemachines. Hierdoor krijg je duurzame hamamdoeken met goeIe kleurvastheid en een hoog absorptievermogen.

ZIE EN VOEL HET VERSCHIL

En laten we vooral niet vergeten dat ze hierdoor ook nog eens ultra zacht aanvoelen. Je ziet en voelt het verschil met de ‘gewone’ doeken die voornamelijk in massaproductie geproduceerd worden. Die voelen veel harder en stugger aan.

DE FRANJES

FINISHING TOUCH, MAAR DAN WEL HANDGEKNOOPT

De betere hamamdoeken kun je ook herkennen aan de mooie franjes. Dus geen dunne witte sliertjes maar franjes die nog met de hand geknoopt zijn door de lokale bevolking in Turkije. Een mooi geknoopte volle franje is wat ons betreft de finishing touch van de hamamdoek en geeft een luxere uitstraling.

HOEVEEL WEEGT EEN HAMAMDOEK?

DAT LIGT ERAAN

Uiteraard afhankelijk van het formaat. Onze hamamdoeken van 100×180 cm wegen ca. 240-300 gram. De grotere exemplaren van bijvoorbeeld 170×220 cm wegen ca. 700 gram. Je vindt de informatie op de productpagina.

Wat is het wasvoorschrift?

30 GRADEN

De luxe hamamdoeken uit het hiPPs assortiment kunnen gewoon in de wasmachine op 30 graden. Omdat ze zo snel droog zijn kun je ze aan de lucht drogen of op een kort en niet te heet programma in de droger. Strijken is niet nodig! Moeilijker wordt het niet. Makkelijk toch?
Nog een tip! Hoe gek het ook klinkt, maar gebruik vooral geen wasverzachter. Dit vermindert net zoals het strijken de vochtopname.
Omdat onze hamamdoeken prewashed zijn, is het niet nodig om de hamam handdoeken een hele dag in koud water te laten weken voordat je ze de eerste keer zelf gaat wassen. Je kunt ze dan ook direct gebruiken.

WAT KAN IK NOG MEER MET EEN HAMAMDOEK?

ECHT HEEL VEEL

De doek is multifunctioneel en voor vele doeleinden te gebruiken. Strand, zwembad, vakantie, camping, festivals, sport, tuin, wellness, badkamer, gastendoek, sauna, yoga, dekentje, wikkeldoek, sjaal, etc.
Maar hoe leuk is het dat je het ook als een halterjurkje kunt knopen of heel eenvoudig als pareo/omslagdoek. Last but not least, ook de heren gebruiken graag een hamamdoek.

FIJN VOORDEEL!

KOSTENBESPAREND

Bijkomend voordeel is dat je meerdere hamamdoeken kunt wassen in plaats van 1 zwaar dik badlaken. Wie wil er nou niet een lagere energierekening? Je bespaart geld en je helpt het klimaat.

KEUZESTRESS? 

IS NIET NODIG

Nu moet je nog kiezen welke hamamdoek het gaat worden. De collectie van hiPPs is zorgvuldig samengesteld en overzichtelijk. Door de tijdloze eenvoudige en moderne designs en de prachtige kleuren kunnen de hamamdoeken, Loungies, strandkussentjes, plaids, en hamam badjassen mooi met elkaar gemixt worden. Je raakt er zeker niet snel op uitgekeken.

EEN HAMAMDOEK ALS CADEAUTJE OF RELATIEGESCHENK?

JA, ZEKER DOEN!

Deze eyecatchers zijn leuk om te geven en om te krijgen. Je kunt bij hiPPs de hamamdoeken laten borduren of bedrukken.
Neem vrijblijvend contact met mij op via karen@hipps.nl  | +31651080877.

 

TERUG NAAR HOMEPAGE