Jacquard Weeftechniek

Ingeweven motieven

Jacquard, ingeweven patronen

Jacquard is een weeftechniek waarmee mooie en complexe patronen tijdens het weefproces ingeweven worden. Hierdoor zal het patroon dan ook nooit verdwijnen. De garens zijn voorafgaand aan het weefproces al geverfd.

Jacquard Loungies

Hoe herken je Jacquard stoffen?

De voor- en achterzijde van Jacquard geweven stoffen zien er hetzelfde uit. Jacquard geweven stoffen zijn niet alleen stevig maar ook duurzaam. Perfect te gebruiken als plaid voor thuis of als loungedoek op het strand of in de tuin. 

Jacquard Loungies

Joseph Marie Jacquard

Het programmeerbare Jacquard weefgetouw is uitgevonden door de Fransman Joseph Marie Jacquard (1752-1834). Chique en complexe patronen die hiermee werden gemaakt waren destijds dan ook alleen voor de welgestelden.

Met de Jacquard techniek werden weefgetouwen door middel van ponskaarten (informatieprogramma) voorafgaand aan het proces geprogrammeerd. Op deze manier konden allerlei designs geweven worden.

Jacquard Wasinstructie

Jacquard stoffen was je op 30 graden met soortgelijke kleuren met een fijn wasmiddel voor kleur. Het katoen is een natuurlijk product en heeft altijd een bepaalde werking. Een krimp van 5% is volgens deze wasinstructie toegestaan. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel. Om het textiel extra te beschermen tegen slijtage en/of beschadigingen door de wasmachine, raden we aan om een waszakje te gebruiken. Schud na het wassen de doek uit en droog het aan de lucht. Wil je de doek strijken? Strijk dan de achterzijde op een lage temperatuur.

Jacquard Loungies Jacquard Plaids

The good old days

#jacquardloom