wat is jacquard?
WEEFTECHNIEK

JACQUARD

INGEWEVEN MOTIEVEN

JACQUARD

Weeftechniek

Jacquard is een weeftechniek waarmee mooie en complexe patronen tijdens het weefproces ingeweven worden. Hierdoor zal het patroon dan ook nooit verdwijnen. De garens zijn voorafgaand aan het weefproces al geverfd.

 

JOSEPH MARIE JACQUARD

Uitvinder

Het programmeerbare Jacquard weefgetouw is uitgevonden door de Fransman Joseph Marie Jacquard (1752-1834). Chique en complexe patronen die hiermee machinaal werden gemaakt, waren destijds dan ook alleen voor de welgestelden.

 

PONSKAARTEN

Als informatieprogramma

Met de Jacquard techniek werden weefgetouwen door middel van ponskaarten (informatieprogramma) voorafgaand aan het proces geprogrammeerd. Op deze manier konden allerlei designs geweven worden.

 

HOE HERKEN JE

Jacquard stoffen?

De voor- en achterzijde van Jacquard geweven stoffen zien er hetzelfde uit. Jacquard geweven stoffen zijn niet alleen stevig maar ook duurzaam. Goed te gebruiken als plaid en badtextiel. 

WASINSTRUCTIE

Loungie Blue & Black Eye

Zo gaat jouw Loungie jaren mee!

Was de Loungie op 30 graden met soortgelijke kleuren met een fijn wasmiddel voor kleur. Het gebruikte katoen is een natuurlijk product. Natuurlijke producten hebben altijd een bepaalde werking. Een krimp van ca. 5% is volgens deze wasinstructie toegestaan.

Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel.

Je kunt een waszakje gebruiken om het textiel extra te beschermen tegen slijtage en/of beschadigingen door de wasmachine.

Schud de Loungie uit en droog het aan de lucht.

Wil je de doek strijken? Strijk dan de achterzijde op een lage temperatuur.

Terug naar ligbed Hamam Plaid ‘Loungie Eye’ >